Basiscursus ‘VACCINATIES & IMMUNITEIT'

vaccinate-yes-or-no.jpg

 

Binnenkort starten wij in GezondZijnsHuis Aalsmeer (Centrum Zonnewijzer) weer de uitermate boeiende en zeer relevante 3 daagse basiscursus:

 

‘VACCINATIES & IMMUNITEIT'

 

Lestijden; 3 middagen van 14.00-17.00 uur.

 

Data: wordt nog bekend gemaakt

Er is kinderopvang aanwezig, er zijn aparte ruimtes om je even terug te trekken om je baby in alle rust te kunnen voeden en verzorgen! 

 

 

Docent: Drs. John Consemulder

***

Wèl, of niet vaccineren… 

Dit is voor steeds meer ouders een zeer lastig en ingrijpend vraagstuk. Want hoewel in Nederland vaccinaties een vrije keuze zijn — probeert de overheid, via gerichte promotie en/of sociale- en emotionele druk, bij ouders de schijn te wekken van verplichting of absolute wenselijkheid.  

Daarom: Hoe kan ik als ouder over de vaccinaties van mijn kind een werkelijk goed gefundeerde beslissing nemen? Wiens/welke informatie is daarvoor de basis? Is er goed onderbouwde informatie daarover —naast de overheidsinformatie, en de dramatische meldingen van ouders over hoe zij zagen dat hun baby’s en kinderen na vaccinatie beschadigd raakten? 

Hoe zit het met de in officiële kanalen geadverteerde veiligheid en effectiviteit van vaccinaties? Hoe weet ik wat er precies in een bepaald vaccin zit? Kan ik de desbetreffende bijsluiters lezen? Kan iemand mij de effecten uitleggen van de soms onuitsprekelijk stoffen in vaccins? Wat zijn de biologische en psychologische effecten van vaccins voor zwangere vrouwen, voor het ongeboren kind, voor baby’s? Wat zijn de langetermijneffecten van vaccins, wordt dat onderzocht, en zo ja, hoe? Waarom zijn vaccinaties eigenlijk wenselijk? Wat is de wetenschappelijke basis voor het fenomeen vaccinatie? Wat is de geschiedenis van het vaccinatiebeleid en de vaccinindustrie? Wat tonen onafhankelijke wetenschappelijke studies aan? Wat is het verschil tussen vaccineren, immuniseren en sensitiseren? Hoe werkt de natuurlijke afweer en hoe zit het immuunsysteem werkelijk in elkaar? Zijn er ook alternatieven voor vaccinatie? Hoe bouw ik op een natuurlijke manier de weerstand van mijn kind op? Is er een verband tussen vaccinatie en wiegendood, autisme, ADHD en andere neurologische verschijnselen? Wat is de rol van de autoriteiten (VWS/Schippers, Gezondheidsraad, RIVM, Lareb, etc.)? Welke verantwoordelijkheid dien ik als ouder zelf te dragen? En waarom spelen beeldvorming en angst zo’n grote rol binnen het vaccinatiedebat?

In deze unieke basiscursus (de dagen zijn ook los te volgen) komen de antwoorden op bovenstaande vragen aan bod. De docent waardeert en benadrukt het zelfbeschikkingsrecht, het recht op een vrije en weloverwogen keuze en ondersteunt daarom een gezonde keuze gebaseerd of onafhankelijke informatie (en een afgewogen balans tussen de voor,- en nadelen van wel of niet vaccineren).

Verder komen ook onderwerpen als bewust ouderschap (al vanaf de periode vóór de conceptie!), zwangerschap, belang en betekenis van een geweldloze geboorte, de kracht van oprechte liefde, verbinding, geborgenheid en seksualiteit (met uw kind als ultieme graadmeter), gezonde opvoeding, natuurlijke immuniteit en natuurlijke ondersteuning van uw (ongeboren) kind, aan bod tijdes deze cursus!

***

Docent:

Drs. John Consemulder

(neuropsycholoog, auteur, spreker, radio/Tv producent, initiatiefnemer GezondZijnsHuis Aalsmeer).

Drs. John Consemulder onderzocht bovengenoemde vragen sinds 2007. In deze basiscursus deelt hij wat hij aan antwoorden en wetenschappelijke onderbouwing vond. En waar nodig, plaatsen hij die in een breder kader. 

Vanwege een toenemende stroom van twijfel, onzekerheid en vragen van ouders, is er besloten om meer informatie en bewustzijn te verstrekken op dit belangrijke gebied, waar ogenschijnlijk zoveel onduidelijkheid en verslagenheid heerst.

***

De lessen zijn van 14.00 uur–17.00 uur. De basiscursus bestaat uit 3 modules.

Er volgen mogelijk ook nog specifieke terugkomdagen, verdiepingsmodules en aanvullende symposia (hierop kan los worden ingeschreven). Na het eerste jaar kunnen er ook nascholingsmodules worden gevolgd (op vrijwillige basis).

***

Centrum Zonnewijzer Logo.png

 

Onderwerpen en thema's die aan bod komen:

1. Introductie. Het Grote Vaccinatievraagstuk: Wel of Niet Vaccineren?

2. Geschiedenis van Vaccinaties en Immunisaties

3.  Het Immuunsysteem en Infectieziekten

4. Zijn Vaccinaties Effectief?

5. Zijn Vaccinaties Veilig?

6 Zijn Vaccinaties Wetenschappelijk?

7. Natuurlijke Immuniteit, Zwangerschap en Ouderschap

8. Overtuiging, Beeldvorming en Angst bij het Vaccinatiedebat

9. Epigenetica en Nutrigenomica: de rol van uw Omgeving

10. Zingeving, Verbinding en Liefde als Natuurlijke Weerstand

 

Praktische informatie

 

Locatie;  Het GezondZijnsHuis, Centrum Zonnewijzer. Adres: Linnaeuslaan 2B, 1431 JV, Aalsmeer (Business Center ‘ProefStation’)

 

Lestijden; 3 middagen van 14.00-17.00 uur.

Data: Wordt nog bekend gemaakt

Let op: het is geen enkel probleem als je een keer niet kunt of afwezig bent, we nemen alle dagen op met professionele audiovisuele apparatuur! Je kunt een afspraak maken om een gemiste lesdag in ons Centrum Zonnewijzer op een groot scherm rustig in te halen (of thuis)! Uiteraard is dit geheel gratis voor de studenten van de basiscursus.

Oefengroepen; Het lesprogramma is niet intensief en vereist geen studie.

Overnachten; Contact ons voor de mogelijkheden.

Niveau Opleiding;   MBO/HBO-niveau, geen enkele voorkennis vereist.

Vooropleiding; Niet vereist of nodig.

 

Studiemateriaal; Tijdens de opleidingsdagen wordt een studiemap verstrekt. Er wordt een literatuurlijst vermeld aan het einde van iedere module.

 

 

Kosten gehele basiscursus en losse modules

 

Omdat wij ons naast (integratieve en/of reguliere) artsen en therapeuten juist en vooral ook richten op ouders en leken (en dus laagdrempeling en breed toegeangelijk willen zijn), kost deze gehele basiscursus van 3 lesdagen U slechts € 99,00 Excl. BTW, inclusief studiemap, exclusief lunches, koffie en thee!

De modules zijn ook los te volgen, per module/dag bedragen de kosten € 55,00 Excl. BTW.

 

De kosten voor de eventuele individuele begeleiding betaalt u per consult en zijn niet inbegrepen (dit geldt ook voor de speciale congressen, terugkomdagen en speciale verdiepingsdagen die worden georganiseerd en die vrijwillig kunnen worden gevolgd).

Maak het juiste bedrag over naar rekeningnummer NL36 ABNA 0451 8947 82 (op naam van John John Productions, kenmerk 'Vaccinaties en Immuniteit’) en je aanmelding is compleet. 

 

Aanmelden en meer informatie

 

info@centrumzonnewijzer.nl 

Of via Facebook: https://www.facebook.com/john.consemulder  

Of telefonisch via: 06-82308800 (of anders 0297-768085)