5 daagse retreat  Xing Shen Zhuang Qigong

27 februari t/m 3 maart

10:00-12:00 * 14:00-16:00 * 19:30-21:30 

Xing Shen Zhuang Qigong

Letterlijk betekent de naam van deze qigong het meesterschap (zhuang) van de metafysische vormloze geest (shen) zich te manifesteren in een definitieve lichaamsvorm (xing). Door deze qigong  kunnen lichaam en geest één geheel worden.

Deze bijzondere qigong stamt uit een oude Daoistische traditie en heeft zijn oorsprong in de 10de eeuw op de Emei Shan, een berg in West - China. Sindsdien is deze vorm in diverse versies overgedragen. De complete vorm van deze qigong bestaat uit 30 oefeningen, die in een bepaalde volgorde worden uitgevoerd. Iedere oefening concentreert zich op een verschillend onderdelen van de ruggengraat

De Xing Shen Zhuan Qigong kan op verschillende niveaus worden beoefend. Op het hoogste niveau kan de Guanming, het licht van de geest, door deze oefeningen in het lichaam binnenkomen en zich erin verspreiden.

 

 

Tao is opgericht door Renske Skills . Renske is opgeleid door Annette Derksen .

Renske heeft ook cursussen gevolgd bij Mantak Chia in Nederland en Thailand en bij Professor Wang Tingjun gedurende 9 jaar.

De Healing Tao 

Master Mantak Chia is de grondlegger van de Healing Tao, een esoterisch taoïstisch systeem.

Healing Tao Holland

Senior leraar Annette Derksen heeft Mantak Chia in Nederland geïntroduceerd. Zij heeft samen met anderen Healing Tao Holland opgericht met als doel het Healing Tao systeem van Master Mantak Chia in het Nederlands taalgebied bekend te maken en te verspreiden. Naast het lesgeven in Nederland heeft Annette Derksen ook veel lesgegeven in het internationaal Healing Tao Centrum in Thailand.

www.healingtao.nl

Onze draak